Tisdag

7 april, 2009

Något jag verkligen är ledsen för så här i efterhand är mitt abrupta sms till kloka kollegorna M och M. De visste att jag hade åkt iväg på en extra kontroll, eftersom jag tyckte att bebisen där inne i magen inte rörde sig som den brukade. Och de blev förstås oroliga när jag inte kom tillbaka till jobbet efter någon timme, med lugnande besked om att allt var i sin ordning.

Några timmar senare hörde de av sig med sms och undrade försiktigt om allt var bra. Jag var i chock och kunde först inte svara, men insåg att jag ändå var tvungen att berätta vad som hänt. Jag skickade ett sms med texten:

”Nej, det är inte så bra. Bebisen lever inte längre.”

Nu känns det grymt, jag bara slängde det i ansiktet på dem och de blev bestörta. Men jag var så totalt tom och kraftlös just då att jag inte hade några andra ord.

Och i dag vet jag att det inte finns något lätt sätt att berätta något så svårt.

Annonser

3 svar to “Tisdag”

 1. Dag said

  Just det finns det väl ingen anledning att du ska vara ledsen över. Har sagts om Sverige och svenskarna att här har sanningen inget egenvärde utan vad som har ett värde är att man uttrycker sig snällt och trevligt. Sanningen är och kan kännas grym men bättre att få höra och greppa den direkt och förskonas från förskönande omskrivningar/halvsanningar. (Tycker och praktiserar jag iaf.)

 2. lyrasmamma said

  Även jag är en vän av sanningar och försöker vara så sann jag har möjlighet till, så där håller jag helt med dig. Det fanns heller inget annat som gällde i den här situationen än den raka och hemska sanningen.
  Däremot finns det olika sätt att berätta saker för någon annan och hade jag kunnat hade jag berättat på ett annat sätt. En kort text i ett sms kan vara så brutal i all sin enkelhet. /Lyras mamma

 3. Dag said

  Ja du KUNDE ha berättat på ett annat sätt men finns liksom gränser för hur pass om sig och kring sig och hur mycket hänsyn man ska ta till andra när ens eget liv har rasat. Du är med andra ord inte att klandra och jag tycker inte att du ska göra det när det gäller dig själv heller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: