Torsdag

16 april, 2009

Det pyntas hos de små änglarna. Bort åker vinterns vissna ljung, risiga kransar och mossiga, blöta hjärtan. Vackra penseer, klargula påskliljor och blyga snödroppar planteras. Stenar putsas och lyktor plockas bort. Våren är här, med löfte om sommar.

Lyra ska förstås också få det vårfint. Men vad ska hon få? Vilka blommor passar? Tänk om jag planterar något och sedan ångrar mig. Det måste bli rätt, bara det bästa är gott nog åt Lyra. Som vanligt blir de små besluten om saker som har med Lyra att göra mig nästan övermäktiga.

Jag tycker om vitsippor. Undrar om det går att plantera sippor så att det blir vackert.

Annonser

2 svar to “Torsdag”

 1. Annam.4 said

  Jag känner igen mig så väl. Det där att ingenting duger. Jag håller på så fortfarande, efter snart fyra år. Köper nalle efter nalle, ängel efter ängel, blomma efter blomma…. Men jag tror att det är viktigt att få hålla på sådär!
  Och så ett litet tips: Jag vill att det ska synas att det är en litet tjej som ligger i Hannas grav. Det ska inte se för ”gammalt o tantigt” ut. Knasigt kanske, men det är viktigt för mig. En vår planterade vi smultron där. Det var så fint!! Och så kunde storasyskonen hjälpa till att äta hela sommaren 🙂 .

  Kram!!!

 2. lyrasmamma said

  Vilken fin idé med smultron! Storasyster är också inne på att vi ska plantera något som ger frukt. Tyvärr är det väldigt skuggigt vid graven, så det kanske blir svårt.
  Jag skickar en vårhälsning till lilla Hanna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: