Lyra dog i magen någon vecka innan hon skulle födas. Hon var fullt frisk. Dödsorsaken verkar ha varit en olycka med navelsträngen.

Bland alla som sörjer Lyra är det naturligtvis svårast för den närmaste familjen. När Lyra föddes fanns i familjen två syskon, Storasyster och Storebror. I dag är hon även storasyster till Lillebror och Lillasyster.

Fyra fina, vackra, levande barn. Och så i mitten av syskonskaran, en alldeles otroligt saknad dotter och syster. Lyra, mitt lilla hjärta.

6 svar to “Lyra”

 1. Liza H said

  Käraste Lyras Mamma. Käraste medsyster. Kära medsjäl,
  mitt hjärta går ut till Dig och din familj. Jag tänkte först inte läsa allt. Men när jag väl hade börjat så ville jag inte sluta. Hur kan man INTE beröras? Hur kan man inte låta sig påverkas av dina så kärleksfulla ord, ditt sätt att väva samman det du och de dina går igenom. Jag var djupt tagen. Det är med djupaste vördnad och respekt jag känner med dig, för dig. Ja, jag känner verkligen med dig, Lyras mamma.
  Sorg och saknad förändrar oss. För alltid. Men, det finns också ett ljus i den. Lycka till på er fortsatta resa. Frid /Liza

 2. lyrasmamma said

  Tack snälla Liza för vackra ord. Din omtanke värmer. /Lyras mamma

 3. Madeleine said

  Hej, jag beklagar oerhört djupt att lilla Lyra inte fick stanna hos er familj.
  Vi är så många som förlorar våra små barn och det är så orättvist att små oskyldiga skall behöva att resa i förväg till himlen.
  När hände allt detta?

  Styrke kramar, från Philips änglamamma!

  Är det okej om jag länkar till din sida ifrån min blogg?
  Brukar länka till andra änglaföräldrar så det blir lätt för andra att hitta.
  SKriver då Änglamamma till Lyra

  • lyrasmamma said

   Tack för dina snälla ord! Lyra dog i min mage den 27 oktober 2008 och föddes två dagar senare, den 29 oktober. Det är alltså drygt ett halvår sedan, det känns både som igår och som i en annan tidsålder.
   Du får jättegärna länka från din blogg, det blir jag bara glad över.
   Kramar
   Lyras mamma

 4. J. said

  Jag grät från början till slut, genom varje mening, varje ord, varje känsla och tanke. Och jag grät länge efter att jag läst färdigt. Jag kan inte gråta genom mina sorger och förlust, man blockerar det på något sätt, men det som du skriver öppnade en ventil hos mig.

  Livet är så orättvist. Men… jag känner att Lyra inte är mindre älskad eller mindre verklig för att hon inte lever längre och bara det är så obegripligt stort. För mig, som inte ens känner dig, tack vare dina ord, är hon mycket verklig och levande.

  Sorgen blir en del av människan, den blir inte svagare och försvinner aldrig, men med tiden tar den mindre plats, känner jag. Det mest underbara, den ljusa delen, det som värmer hjärtat i den här tragedin är hur du och din familj från ett hav av sorg och smärta skapar mycket, mycket kärlek.

  Kramar, J.

 5. Älskade P said

  Sant. Kärlek är ingen ändlig resurs kanske? Det fanns oändligt mycket av det grundämnet i vår familj innan Lyra kom. Sen fanns det plötsligt oändligt mycket mer. Samma magi var där när hennes storasyskon kom till oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: